Philips pregateste lansarea unui nou model de televizor 4K, unul deja prezentat la saloanele de specialitate din Statele Unite si care, in urma cu putin timp, a castigat premiul pentru inovatie la CES 2015.
Este vorba despre modelul 65PLF8900, un televizor 4K care urmeaza sa fie vandut in doua variante de diagonala, mai exact de 65 si 58 de inch.
Daca imaginea acestuia este la fel de clara precum cea a modelelor UHD de la Samsung sau Sony, noul Philips 65PLF8900 inoveaza domeniul in sensul ca ecranul, care are peste 8 milioane de pixeli, este iluminat prin intermediul unui fascicul laser.
Iar performantele modelului si parerile extrem de pozitive primite din partea specialistilor sunt cu atat mai importante cu cat televizorul vine el insusi intr-o perioada in care tehnologia din acest domeniu face salturi imense si de neimaginat cu ceva timp in urma.
Aceasta inovatie a producatorului olandez este una dintre singurele care pot sa redea pe ecran o proportie rezonabila din spectrul de culoare BT2020. In ultima vreme, toate firmele mari s-au concentrat sa reuseasca o astfel de performanta, multa lume considerand ca acesta reprezinta viitorul industriei, mai ales in conditiile in care transmisiunile 4K devin din ce in ce mai dese, la fel cum se intampla si cu aparitia Bluray-urilor in acest format. Iar Philips 65PLF8900 reuseste sa redea nu mai putin de 80 % din noul spectru, valoare cu adevarat impresionanta.
Rezolutia televizorului ramane insa aceeasi, mai exact 3840 x 2160 pixeli, la fel si motion rate-ul de 240 Hz, insa modelul se diferentiaza de restul televizoarelor UHD printr-o serie de alte caracteristici. Philips utilizeaza un laser rosu in combinatie cu LED-uri Cyan pentru a obtine imagini cu un grad cat mai ridicat de claritate si saturatie, care sa diferentieze televizorul de celelalte modele de pe piata.
Inovatiile nu se opresc insa doar la nivel de imagine, ci continua sa se arate si in ceea ce priveste conectivitatea si sunetul.
Televizorul este compatibil cu toate sistemele de transmisie moderne, dar si cu toate sursele care emit sau trimit informatii in format UHD. Asta inseamna ca aparatul se poate conecta la Netflix, YouTube, dar si ca are intrari HDMI 2.0, ceea ce il transforma intr-unul dintre cele mai avansate modele. Acesta are si capacitatea de a decoda semnale precum IEEE 802.11b/g/n/ac WiFi, HEVC, dar si noul codec VP9 4K de la Google.
Pentru a putea face fata imaginii extrem de clare, sunetul trebuia sa fie si el la inaltime, astfel incat Philips 65PLF8900 vine cu doua difuzoare detasabile montate in parti, alimentate de un foarte puternic amplificator de 60 wati.
Cu ajutorul acestor dotari unice, olandezii incearca sa isi stabilizeze locul fruntas pe care il ocupa pe piata europeana. Insa o alta dorinta a lor este sa patrunda si pe piata americana, acolo unde la dominatie se afla Samsung, Sony si LG.
sursa imagine http://www.bigpicturebigsound.com
Insa, cu aceasta tehnologie care reuseste sa ofere cateva alternative deosebite la televizoarele 4K de la firmele amintite, Philips are toate sansele sa o faca in cel mai scurt timp, mai ales ca a ramas mai putin de o luna pana la lansarea oficiala a lui 65PLF8900.
Lasă un răspuns