Televizoarele 4K nu se afla pe piata de foarte mult timp, dar, de cand au aparut, ele au reusit sa se impuna ca fiind cele mai performante modele, oferind publicului posibilitatea de a accesa cea mai clara imagine posibila si chiar de a receptiona transmisiile 4K sau UHD (UltraHD), cu o rezolutie de patru ori mai mare decat cea FullHD.
Daca japonezii de la Sony au fost cei care au inventat, practic, tehnologia 4K, sud-coreenii de la Samsung au reusit sa ajunga, intr-un timp foarte scurt, sa rivalizeze cu acestia si sa scoata suficient de multe modele, cel putin la fel de bune. Samsung UE55HU7500 este un televizor din gama 4K, putin mai ieftin insa, mai ales pentru ca are un ecran plat (in comparatie cu noua moda de pe piata, ecranele curbate) si ii lipseste dispozitivul de conexiune One Connect Box regasit pe HU8500 .
Cu toate acestea, nu inseamna ca modelul de fata este unul de o mai slaba calitate, asa cum vom vedea si in randurile care urmeaza.
O diagonala impozanta, completata de o rezolutie pe masura
Pentru a putea transmite in formatul 4K, televizoarele UHD au nevoie de o rezolutie mare, apoximativ de patru ori mai mare decat a celor FullHD. Asadar, Samsung UE55HU7500 vine si el cu 3840 × 2160 pixeli, dar si multiple intrari si porturi (HDMI, USB, HEVC si altele).
Acestea fiind spuse, televizoarele vin in trei variante de diagonala, dintre care aici va fi prezentata cea medie, de 140 cm. Desi pare mult, modelul arata grozav si, fiind extrem de subtire (8 mm), imaginea va arata mereu ca si cum ar pluti in aer. In ceea ce priveste sustinerea, Samsung UE55HU7500 sta pe un suport central care ii si asigura un excelent echilibru. Si chiar daca nu este dotat si cu un dispozitiv de conectivitate One Connect Box, televizorul are totusi un port care i-ar permite conectarea cu acesta, daca va iesi pe piata unul la un moment dat.
Calitatea imaginii se cunoaste de la inceput
Cand cumperi un televizor atat de avansat, te poti astepta ca la inceput acesta sa aiba nevoie de unele ajustari, mai ales in ceea ce priveste calitatea imaginii. Nu este, insa, si cazul lui Samsung UE55HU7500, care inca de la inceput reda o imagine clara si bine balansata, mai ales daca este ales modul Movie Mode. Se pot face si reglaje, mai ales daca se doreste utilizarea televizorului in diferite situatii (pe lumina de zi, noaptea) sau cu scopuri diferite (filme, jocuri, evenimente sportive).
Nivelul de negru
In primul rand, nivelul de negru este unul mai bun decat in cazul televizoarelor cu ecran curbat, cele plate reproducand mult mai bine imaginile intunecate. Asadar, acesta poate fi considerat un avantaj in fata modelelor ceva mai avanasate, desi acestea reusesc sa se descurce mai bine cu sistemul automat de intunecare a ecranului.
In cazul lui Samsung UE55HU7500, acesta tine mai mult de software decat de hardware (asa cum se intampla la modelele mai scumpe), iar cele trei setari posibilie (low, standard si high) nu aduc niste schimbari foarte mari. Aspectul este vizibil mai ales in cazurile cand ecranul este in majoritatea lui negru, contrastul cu zonele luminate fiind unul mai problematic. Setarile care pot imbunatati situatia nu sunt foarte multe dar, din fericire, problemele nu sunt unele majore si, cu siguranta, nu pot scoate privitorul din atmosfera unui film bun. In ceea ce priveste uniformitatea ecranului nu apar probleme, LED-urile facandu-si bine treaba, asa cum cei de la Samsung si-au obisnuit cumparatorii.
Imagini HD de o claritate inalta
LED Clear Motion este o tehnologie care elimina pe cat posibil tranzitiile cu probleme ale imaginilor in miscare (asa cum sunt cele de la evenimentele sportive), dar, chiar si fara activarea acestui sistem suplimentar, imaginea televizorului este una clara, cu mici tremuraturi vizibile, dar nici pe departe deranjante. Cu alte cuvinte, Samsung UE55HU7500 are parte de o imagine clara si de calitate, in multe privinte chiar mai buna decat a modelelor mai scumpe, cu ecran curbat.
Este adevarat ca un astfel de televizor scoate tot ce este mai bun si din transmisiunile obisnuite, in standard definition. Si cum la noi in tara inca se mai transmite si asa, acesta este un aspect foarte bun. Cu toate acestea, Samsung UE55HU7500 este facut pentru transmisiunile HD, acolo unde isi arata cu adevarat calitatile. Tranzitia de la imaginile intunecate la cele luminoase este excelenta, colturile sunt bogate, zonele negre sunt convingatoare iar pixelii nici nu se observa. Pentru un televizor HD, acest model este unul dintre cele mai bune de pe piata, asa ca puteti profita de el fie pentru a privi evenimente sportive in HD (dintre care si televiziunile romanesti transmit destul de multe), emisiuni si, chiar mai important, filme in format Blue-ray (pentru o experienta cu adevarat apropiata de cea de la cinema).
Pentru o claritate si mai mare, se poate trece in modul 4K Ultra HD dar, din pacate, in Romania este destul de greu sa se receptioneze transmisii compatibile cu acest format.
Pentru cei interesati de imagini si filme 3D, Samsung UE55HU7500 este insotit de doua perechi de ochelari. Din pacate, televizoarele producatorului sud coreean nu pot transmite imagini tridimensionale in format 1080p cu 24 fps, asa ca imaginile sufera un pic, acestea tremurand si avand un aspect oarecum artificial. Se pot totusi vedea filme 3D, doar ca la o calitate mai redusa.
Fara gaming pe acest model
Nici cei care se cosidera impatimiti ai jocurilor nu vor fi prea incantati, in special din cauza lag-ului, dar claritatea imaginilor este un avantaj pentru gamerii mai putin pretentiosi.
Concluzii
In concluzie, desi este o varianta mai putin dotata, Samsung UE55HU7500 reuseste sa ajunga sau chiar sa intreaca modelele mai scumpe ale aceluiasi producator (mai ales in ceea ce priveste imaginile in miscare si balanta de negru). Se intalnesc totusi si problemele clasice (mai ales cele legate de 3D si jocuri), dar acestea pot fi trecute cu vederea pana la urma. Pasionatii de electronice vor avea de castigat cu acest televizor, iar daca va aparea pe piata si varianta cu One Connect Box inclusa, cu siguranta Samsung UE55HU7500 va reprezenta o afacere excelenta.
Lasă un răspuns