LG sunt genul de producator caruia ii place sa experimenteze si de fiecare data incearca sa vina cu noi si noi tehnologii prin care sa isi imbunatateasca produsele. Iar in cazul televizoarelor acest lucru se observa foarte usor. Anul acesta LG a venit cu o serie impresionanta de televizoare cu ecran LED care sa poata sta alaturi de modelele lor noi de tip OLED. Asadar, printre cele LED se numara si LG 55UF950V, un model UHD 4K de cea mai inalta calitate si nu atat de scump pe cat sunt alte produse de la Sony, Samsung sau chiar LG.
Design si accesorii
Atunci cand au creat acest televizor, probabil ca inginerii de la LG s-au inspirat destul de mult de la tehnologia OLED si astfel au creat unul dintre cele mai subtiri televizoare fara sa renunte mai deloc la calitatile pe care orice model 4K ar trebuie sa le posede. Masurand doar grosimea ecranului, adica a panoului LED, acesta are doar 1 cm, extrem de putin. Bineinteles, cu tot cu cablurile din spate si difuzoare, carcasa tot ajunge la 4.5 cm. Totusi, modelul a ramas unul extrem de subtire si cat de cat usor (22 kg) pentru diagonala sa de 140 cm. Rama abia se observa, iar un alt element prin care se remarca este noul stand care utilizeaza tehnologia “auditorium”, care imbunatateste sunetul si ofera in acelasi timp si o stabilitate deosebita.
Elementele de conectivitate sunt cele obisnuite, adica patru intrari HDMI (din care doua suporta si continut 4K), plus trei USB, unul LAN si multe altele (asa cum era de asteptat, televizorul are si un dispozitiv Wi Fi integrat). Cat despre telecomanda, televizorul vine insotit de una singura, insa aceasta este Magic Remote, care poate sa acceseze fara probleme atat setarile si schimbatul canalelor cat si aplicatii care tin de sistemul Smart.
Imagine
Televizoarele LG vin cu setari de imagine destul de variate si iti ofera sansa sa te joci cu ele asa cum vrei, interfata fiind simpla si intuitiva. Cu toate acestea, precum la majoritatea modelelor, exista si un mod ideal pe care il poti seta fara sa te chinui prea mult si in acest caz acesta este ISF, varianta care apropie cel mai mult imaginea de ideal.
Totusi, atunci cand au ales sa lanseze un televizor atat de subtire, LG si-au asumat si cateva riscuri. In primul rand, acestia nu au avut decat varianta de a pune LED-uri care aprind ecranul la baza acestuia. Asadar, exista mici probleme de iluminare, pe ecran aparand zone mai intunecate, in special atunci cand sunt aratate niste imagini foarte luminoase. Dar aceste mici imperfectiuni nu au cum sa strice experienta, calitatile imaginilor fiind unele insemnate. In plus, pornind sistemul de iluminare locala (care lumineaza diferit parti din ecran in functie de cerinte), zonele mai slabe dispar de la sine. In plus, daca nu este si HDR, culorile sunt intense si unghiul de vizionare este mare. Contrastul este de asemenea foarte bun si filmele in care pe ecran apar imagini care au nevoie de un contrast superior se vad la cea mai inalta calitate.
Atat performantele in cazul filmelor si transmisiilor Full HD cat si cele pentru UHD (verificate prin utilizarea unor filmari de pe camera UHD) au fost excelente. Din pacate, continutul UHD la noi este foarte limitat, dar pana la urma televizorul nu este atat de scump si in viitor poate ca va putea fi folosit si pentru astfel de imagini de rezolutie mare.
Calitatea 3D-ului este, de asemenea, una extrem de inalta. Imaginile arata foarte bine, combinatia dintre un ecran mare si o rezolutie 1080p fiind una castigatoare pentru toti cei care isi doresc sa se bucure de astfel de filme. In plus, pe langa ochelarii cu care este livrat modelul, ii poti folosi si pe cei de la cinema.
Performante, control si Smart
Difuzoarele utilizate sunt unele destul de mici, pentru a se putea potrivi in carcasa de dimensiuni reduse. Totusi, nu se poate spune ca sunetul este chiar rau. Acesta ajunge la un nivel acceptabil si pentru filme, dar si pentru emisiuni sau muzica, desi pentru performante maxime este bine sa se foloseasca totusi un sistem audio.
Pentru gameri, televizorul poate sa fie folosit si pe post de monitor pentru console. Lag-ul ajunge la valoarea de 35 ms in Game mode, iar in Movie Mode este un pic mai mare, de 53 ms. Samsung raman cei mai buni performeri in acest domeniu, dar cu noile modele LG reusesc sa se apropie si ei destul de mult, oferind o experienta de joc cursiva si satisfacatoare.
Performantele Smart ale televizoarelor LG sunt unele dintre cele mai bune si asta se datoreaza in primul rand sistemului WebOS. Navigatul intre aplicatii se realizeaza usor iar interfata este una intuitiva. Si ca un bonus, setarile sunt tratate tot precum aplicatiile, deci nu trebuie sa schimbi meniul pentru a ajunge la ele.
Concluzii
LG 55UF950V este un televizor indraznet care incearca sa vina cu ceva nou. Este unul dintre cele mai subtiri modele de pe piata si cel mai bun LED al celor de la LG. Este sacrificata un pic calitatea imaginii, dar acest lucru se poate remedia umbland la setari. Asadar, experienta de utilizare este foarte buna, sub toate aspectele. Pentru filme, jocuri sau sport, televizorul este unul recomandat. In plus, sistemul Smart este unul dintre cele mai bune si usor de utilizat din acest moment, ceea ce sporeste si mai mult calitatile modelului.
Lasă un răspuns